Logo wijzigen

Je hebt je nu je eigen forum op Forum2GO maar je zou het toch graag iets persoonlijker maken. Hiervoor hebben we 2 opties, als eerste kun je je thema aanpassen, meer daarover vind je in onze andere handleidingen, als tweede kun je je logo of header aanpassen. Hiervoor is de mogelijkheid om uit 2 plugins te kiezen, afhankelijk van je thema (dit moet je zelf dus even testen).

Plugin: Sitelogo
Als eerste gaan we deze plugin activeren, hiervoor ga je naar aanpassingen, en klik je op inschakelen achter [-] Site logo. Zodra dit is gedaan zie je bovenin een balkje met "Extensies", zie je hier meteen "Site logo" staan? Dan is er iets mis gegaan en moet je de sitelogo plugin deactiveren en weer opnieuw activeren.
1. Op dit moment ondersteund Forum2go niet de mogelijkheid om logos up te loaden, mijn advies is om hier Tinypic voor te gebruiken.
2. Zodra je je logo bij een derde partij hebt geupload ga je naar "Extenties" en klik je op "Manage sitelogo"
3. Hier kun je bij "Path to the custom site logo.:" de link naar het logo plaatsen.
4. Het enigste wat je nu nog hoeft te doen is op opslaan klikken onderaan

Nu is je logo bijgewerkt, vind je het nog niet helemaal mooi uitzien? Dan kun je met andere instellingen op de pagina van "Manage sitelogo" je header nog tweaken.

Plugin: Header Banner
Met de plugin Header Banner doe je niet enkel het logo aanpassen, maar pas je de hele header aan. Deze plugin moet je activeren door te navigeren naar "Aanpassingen", en dan achter Header Banner te klikken op inschakelen.
1. Op dit moment ondersteund Forum2go niet de mogelijkheid om logos up te loaden, mijn advies is om hier Tinypic voor te gebruiken.
1. Ga naar “Algemeen”
2. Klik in het linker menu op "Header banner"
3. Vul hier de url naar je header in, samen met de breedte van deze banner, en klik daarna op opslaan

Nu heb je je forum een beetje naar je eigen stijl aangepast, is het toch niet helemaal gelukt? Stel je vraag dan op het forum